MENJANA PENDAPATAN MELALUI SITEMSMS TEKNIK TERBARU YANG BAKAL UBAH CARA KEHIDUPAN ANDA,

download laporan percuma di

http://ayumichiko.rahsiahypro.com

Search This Blog

If I could catch a rainbow I would do it just for you

And share with you it's beauty on the days you're feeling blue

If I could build a mountain you could call your very own

A place to find serenity A place to be alone...........

If I could take your troubles I would toss them in the sea

But all these things I'm finding are impossible for me

I cannot build a mountain or catch a rainbow fair

But let me be what I know best A friend that's always there.
add me at..

Wednesday, April 29, 2009

~ok jew....

-

thanks God... -.-

akhirnya lepas jgk paper yg satu ni... walaupun aku bawak 50% masalah dalam dewan, i did it.
i've tried my best to perform. flying colours ?? hopefully....

tenang ckit rasanya...

keadaan semalam macam aku dah xnak ambik paper ni,

GILER !!

tension ! marah ! sakit hati ! sume la !

sumenya wujud bila aku jumpa dia, dah la sehari sebelum paper, aku dah pesan awal2 lg,

tak payah datang..

' once i make a decision, it's not just a decision. there must be a reason ! '

tapi.... dia ni jenis yg tak fikir perasaan org lain, buat apa yg dia rasa nak buat. sampai mengganggu fikiran aku.

' MENTAL BLOCK !! '

sebab aku tau tiap kali aku jumpa aku dapat sesuatu yg paling aku tak suka, yg menyakitkan hati.

kawan dia pulak siap nak warning aku . APA KES ??? dia sape nak warning2 aku!

yg dia plk. time aku betul2 nak cakap dgn dia... time tu la nak avoid aku. konon.... xnak bg aku risau . nonsense! it was not the best and honest way....

after all she has done, then...

just simply say... sorry.....

sorry for nothing ! u'll do the same thing.

inilah hidup aku.... bila hati ini telah diserahkan... seringkali disakiti.

always make me sick!

~celaru....

arghhhhhhh!!!!!

perasaan ape ni ????

aku rasa macam nak putus asa je,

aku tak suka !

aku tak suka macam ni....

tolong aku..... -.-

aku lemah....

Tuesday, April 28, 2009

~tak dapat tengok...

sorry....

pada yg baru nak tgk video yg kt bawah ni, pihak utube baru jew block video tu, mungkin sebab unsur yang terlalu ' Violence ' untuk ditonton, mm.... memang kejam pun.. mula2 aku tengok, view baru je ratus, lepas je 999 tunjuk terus naik mendadak view jew. then bnyk komen2.

tapi...

aku ada jew simpan video tu.. ( ops ! mcm aku plk yg gi record kejadian tuh ^.^ )
takde la.. aku sempat download.. :)

so.. sesape yg teringin bangat nak tengok, boleh la bg email. klu ada masa aku send k . ^.^

Wednesday, April 22, 2009

~inikah manusia.... ?

semalam.. 23/04/09,

aku mam kt luar...masa tgh tunggu makanan, aku tertengok la video ni diakhir rancangan 999.

YA ALLAH..... mentik air mata aku... inikah manusia.....-.-


~Sepi....



indahnya puisi ni...dengarkanlah.....

~sabar je la....



woo..... -.-



huh !!

ni la kesilapan paling besar pernah aku buat sepanjang aku belajar ni...

sebenarnya subjek untuk semester ni sumenye ada 8, tapi korang tgk la tu ada berapa.. -.-

tension gler aku dibuatnya ! tapi...

bila fikir balik... silap aku jugak, tak alert masa validate. sebenarnya aku just ak masukkan group sbb ms tu aku confuse dgn group, sampai terlupa nak add balik. tau2 kena drop subject.

dah la datang kelas 1 sem, buat assignment, buat test, dah ada carry mark, ok plk tu ^.^. last2 kena ambik sem depan.. mana tak tension seh...... kena gi kelas balik.... ambik test balik... klu tak buat sume tu trus ambik final je takpe jgk. tambah lagi dgn subject2 lain yg dah tentunya killer2.

ADOOOOO...AI !!! -.-

sabar je la... nak bg pengajaran sebenarnya....kat aku dan katkorang sume...

p/s - JANGAN SESEKALI AMBIL MUDAH PERKARA YANG AMAT PENTING !

Sunday, April 19, 2009

~terima kasih sayang....



Lyza..

insan pertama yg mencuri hati ni...

insan yg mengajar diri ini untk tabah dan kuat...

insan yg mengajar erti kekecewaan,

insan yg berjaya melahirkan satu kebencian,

insan yg mencipta dendam,

kini.... nama itu lenyap..lenyap sama sekali.... apa yg tinggal hanyalah memori..

hanya kerana nama insan ini

aku menjadi seorang yg busuk hati, pentingkan diri sendiri.. hanya kerana perasaan yg teramat benci !

benci !

bukan benci pd nama ini... tp benci pada apa yg nama ini telah beri.. satu pengalaman yg amat menyakitkan.

aku sakit

sakit !

teramat sakit !

saat itulah aku berjanji pd diri aku sendiri, cinta kaum hawa itu hanyalah mainan...

mainan ?

ye... mainan yg betul2 mengajak aku untuk main sama2.

jahat ! aku betul2 jahat... tapi aku puas !

ramai yg sudi main dgn aku... walaupun hakikatnya.... ramai yg tak sedar....

diorang berada dalam satu permainan yg penghujungnya adalah satu kepastian..

kepastian,

kepastian untuk kecewa ! aku benci dgn sume permainan ni ! tapi aku suka untuk terus bermain.

dalam permainan ni.... ada satu yg sangat menarik, semakin aku bermain, makin menarik, makin mencabar aku....

mmm aku tak akan kalah

aku tekad.... aku tak akan mudah mengalah, walau sebijak mana dia mainkan.

sume memang x boleh dipercaya ! penipu !

tapi......

permainan yg satu ni....

pelik... walau dah bnyk kali diuji ! disingkir ! dia tetap nak terus bermain....

mmm..... aku dpt rasakan....

tapi tak semudah itu.......

hampir tiga tahun.... permainan ni tetap berusaha nak kalahkan aku .

ada kalanya... aku jadi lemah !

permainan ni semakin lama.. semakin istimewa...

semakin menambat, semakin mengikis segala kebencian aku dan... semakin berjaya membuka kembali pintu hati ni yg sememangnya dah tertutup rapat.

permainan ni.... ada kuncinya....

akhirnya......

aku kalah ! kalah dalam permainan yg aku cipta sendiri !

aku berikan satu hadiah, hadiah yg paling istimewa.....

iaitu hati ini....

' Umi Kalsum Bt Rapee '...

seorang insan biasa..... yg punya kesungguhan untuk memenangi hati ini...yg punya kekuatan, untuk mengikis segala dendam dan pendirian aku..

namun....

disuatu2 masa... aku takut ! takut untuk melalui pengalaman yg lalu.... andai itu berulang...


sayang....

dirimu adalah juara hati ini.... yg memiliki hati ini... apa yg diharapkan hanyalah kejujuran dan kesetiaan yg tak berbelah bahagi....

sayang..

walaupun dirimu bukanlah yg pertama... tapi... dirimu adalah yg terakhir... untuk memiliki hati ini... milikilah hati ini untuk selamanya.... kerana ia sememangnya hanya milikmu..... sayangku.

Wednesday, April 15, 2009

~Antara 3 kolam.....



Andaikan...

korang melakukan satu perjalanan yang agak jauh dan menempuh pelbagai rintangan dan kesulitan. Setelah beberapa hari, bekalan makanan dan air yang korang bawak sudah kehabisan.. korang rasa tertekan, letih dan lapar dan kehausan yang amat. tapi...destinasi korang masih jauh. Dalam keadaan yang semakin mencabar tu, korang tiba ke suatu tempat di mana terdapat tiga buah kolam. Dengan tak sabar-sabar lagi korang pun meluru ke salah satu kolam tersebut dengan tujuan nak minum airnya kerana kehausan yang tidak tertahankan lagi.

Alangkah terkejutnya.. bila korang tundukkan kepala untuk cecah permukaan air kolam yang jernih itu, selera tiba-tiba tertutup. korang tak tergamak nak teruskan hasrat sebab korang tengok bertimbun-timbun tulang-temulang memenuhi kolam tu walaupun airnya jernih. korang pun pergi la ke kolam yang kedua..

Sekali lagi..

korang terkejut bila tengok kolam ni pun dipenuhi dengan rambut manusia, sedang melintuk-liuk di dalam air kolam yang amat jernih itu. nak ke minu... ???? korang kemudian cuba nasib ke kolam yang ketiga.

Aduhai malang sekali...

korang terkejut lagi sebab kolam yang ketiga ni lebih meloyakan. Seluruh kolam yang ketiga ini dipenuhi dengan darah manusia.

korang pun terduduk dan termenung memikirkan macam mana la.. atasi masalah
korang tu. Bekalan makanan dah habis, air pulak tidak ada, kecuali air yang di dalam tiga buah kolam ini. Dan korang pada logiknya akan maut tak minum air dari kolam tu...


Nah!!, sekarang korang terpaksa pilih. Manakah di antara tiga buah kolam itu yang korang sanggup minum ??????????

Tuesday, April 14, 2009

~Sehari bersama Lisz & Cyp ^.^
















yg sblh kiri tu org pnggl Cyp..

yg sblh kanan tu org pnggl Lisz ^.^

hari tu.. 1st time aku jmp diorang, dah ada org nak blanje tgk wayang... :)

ha.... sebut pasal wayang, hr tu aku tgk cite.. ala... lupa la.. tajuk die.., jackie n daniel wu brlakon, dua2 actor ni aku minat giler. pelakon best, jalan cite best :) aksi pn best.. thriller !

tringat Cyp ^.^ gelagat dia ms tgk movie ni, Cyp ni penakut orgnya... ( bila tgk gelagat Cyp ni kan, tringat kt seseorang...sape ????he, Lyza... ^.^ takut dia sebiji mcm Cyp....takut ala2 manja gitu... ^,^ mmm.... dah la kn paksa pegi dah tu kn paksa tgk movie tu, sian Cyp.... xpe Cyp, nnt kita buli Lisz sama2.^.^

^.^ .





x boring dgn diorang ni... ada je benda nak ckp, diorang friendly... sporting... klakar...kdg2 nakal.. baik lg.. ^.^

Lisz ni.. pd aku seorang pendengar yg baik, pndi motivate org... tahu nak tenangkan org... lg 1... Nyanyi pn pandai... Hu2 ^.,^

mlm tu aku xleh tido, Lisz yg baik hati ni la... yg nyanyikan.. ( dodoikan la kononnya.. ) sporting abis Lisz ni, bukan sng nak suh org nyanyi life ni... bnyk plk tu lagu die nyanyi, suh berenti xnak, nak nyanyi lg ^.^ suka betul dia nyanyi... antara lagunye... love story... lg celine dion... jgn pernah berubah... matahari... cik baba jatuh dlm parit... twinkle little star.. bnyk bangat la ! hik, dah mcm baby dah dinyanyinya.... ^.^ THANKS Lisz.... nice voice lor... ^.^





x smpi 2 minit lps tu..... aku trus tertido.... ( suara Lisz sedap sgt.... :) smpi lena....



THANKS YOU ALL... !! ^.^











~Who is a FRIEND ?

(A)ccepts you as you are
(B)elieves in "you"
(C)alls you just to say "HI"
(D)oesn't give up on you
(E)nvisions the whole of you (even the unfinished parts)
(F)orgives your mistakes
(G)ives unconditionally
(H)elps you
(I)nvites you over
(J)ust "be" with you
(K)eeps you close at heart
(L)oves you for who you are
(M)akes a difference in your life
(N)ever Judges
(O)ffer support
(P)icks you up
(Q)uiets your fears
(R)aises your spirits
(S)ays nice things about you
(T)ells you the truth when you need to hear it
(U)nderstands you
(V)alues you
(W)alks beside you
(X)plains thing you don't understand
(Y)ells when you won't listen and
(Z)aps you back to reality

( ARE YOU A FRIEND ? ^.^ )

~Sharpen it !

Once upon a time a very strong woodcutter ask for a job in a timber merchant, and he got it. The paid was really good and so were the work conditions. For that reason, the woodcutter was determined to do his best.

His boss gave him an axe and showed him the area where he was supposed to work.
The first day, the woodcutter brought 18 trees
"Congratulations," the boss said. "Go on that way!"

Very motivated for the boss’ words, the woodcutter try harder the next day, but he only could bring 15 trees. The third day he try even harder, but he only could bring 10 trees.Day after day he was bringing less and less trees.

"I must be losing my strength", the woodcutter thought. He went to the boss and apologized, saying that he could not understand what was going on.

"When was the last time you sharpened your axe?" the boss asked.

"Sharpen? I had no time to sharpen my axe. I have been very busy trying to cut trees..."

( to all my friends... ^.^ when doing something... use your mind to think and sharpen it, you'll get BETTER result !!!! )

Monday, April 13, 2009

~Peristiwa dalalm bas...

" iwan bangun2 !! kul 10 dah...abah dah call td nih! "

bila tgk jam, br kul 9 pg.. hik ^.^ tu la mak aku..mm... suara tu la rindu nak dgr, bila balik rumah je dpt dgr.. ^.^

hari ni kn gi KLCC, ada misi yg perlu diselesaikan, jalan la aku sorang2 ke KLCC tu ( best jgk, lm x gi.. :) ) aku kn jmp sorang minah ni...huh, x suka betul aku deal dgn prmpuan sengal camtuh. nasib baik la mood baik.. je. OR ELSE ??? mmg malu la die..

prinsip aku sng je... aku akan hormat pd org yg tahu nak hormat org, sebaliknya... lu fikir la sndri..

org ckp... buat baik berpada2.. jgn smpi diri sndri balik yg kena.. so.. baik berjaga2.. hu ^.^

abis satu misi, misi strusnya.. nak balik... :) ni lg 1 hal.. nak kt sejam aku tnggu bas nak ke UiTM, x smpi2.. rupanya dah x lalu ctu... ( sbnrnya ada tanda.. tapi kan, tanda tu... mcm masterpiece, blh describe thousand words ^.^ serius wei ! puas aku tatap setatap2nya la.. dpt jgk aku maksud yg ingin disampaikan )

maksudnya.... = " bas U8O dah x lalu sini lg "... terima kasih.. huh !!!

dah dpt bas...

ntah mcm mn aku blh duduk kt sblh org ni, ( x tau la bangsa apa ) x dpt nak di kenal pasti lor..

dah duduk, br tau diorang ni 1 family rpnya..

isteri dgn anak prmpuan duk dpn--ayah duk tgh2 ( kt sblh dia aku la tu :) -- sorang anak laki dia duk blkg.

anak laki dia ni punya nakal nak mampos !! aku mcm nak campak je dia kt luar, nasib baik tingkap jenis xleh nak bukak kan ^.^ hu. dia ambiknya botol air besar tu diketuk2nya pale ayah die 2

ado...ai, tung tang 2 bunyiknye, aku yg kt sblh ni puas tahan gelak, ayah dia plk blh buat muka BLUR... je. biar je anak buat camtu ( tu la... didik anak ni kn betul... clap langkah mm.. kn ketuk la pale ^.^

dah abis main ketuk pale ayah die, dia gi plk kt mak dia yg duk dpn aku nih, huh.. yg ni lg la...
dia nak bukaknya baju mak dia, mak dia dgn tgh dukung anaknya ni, dah huru hara dah aku tgk, aku pn dah mcm tak sng duduk dah, nak pindah xleh dah. yg si ayahnya ni bole sambung dia pnya BLUR, huh !!

nasib baik la keadaan berjaya dikawal, perogol cilik ni give up ^.^

huh... lega...

tp ..aku yg sebenarnya dah malu gler duk kt tgh2 tmpt kejadian tu, sume org tgk aku... ADOOO...AI !.... :(

Saturday, April 11, 2009

~Huh...

again...

woke up late lor... the 1st thing came into my mind.. Gosh !! Kak Cka... she said she was not feeling well last night :(

i text her asking, mmmm ... great moring, she was on her way going to church, meaning she is gud... :)

another thing...

ya ! Lisz, mm... she wanna treat me a movie ticket 2day.. wow... nice offer! :) but... i remember 1 thing..

sayang...

i wanna tell her, but it'll jz create such an uncomfortable feeling to her... so.... no need to tell la.. jz wanna have fun.. hanging out with my friend.. talk comparing notes.. laugh, he... ^.^ come on !! enjoy..... ( final is jz round the corner.... -.- )

~Cheeka...

Cheeka....




this is my cute little Cheeka.. ^.^ there were scores of good deeds she did, u were good cheer.. u were sunny perk up the moments in my daily life...

Cheeka..

i've tried my best to treat u.. to cherish u...

u were so.... pampered even sometimes u were cocky.. :6

but now.. all remain as a memory..

so.. lovel;y

as u were gone.. leave me alone... rubbing my finger tip, it's killing... -.-