MENJANA PENDAPATAN MELALUI SITEMSMS TEKNIK TERBARU YANG BAKAL UBAH CARA KEHIDUPAN ANDA,

download laporan percuma di

http://ayumichiko.rahsiahypro.com

Search This Blog

Loading...
If I could catch a rainbow I would do it just for you

And share with you it's beauty on the days you're feeling blue

If I could build a mountain you could call your very own

A place to find serenity A place to be alone...........

If I could take your troubles I would toss them in the sea

But all these things I'm finding are impossible for me

I cannot build a mountain or catch a rainbow fair

But let me be what I know best A friend that's always there.
add me at..

Monday, May 3, 2010

Simple Solutions for Complex Problems

p
p
p

The Difference between FOCUSING on PROBLEMS and FOCUSING on SOLUTIONS



Case # 1 :


When NASA began the launch of astronauts into space, they found out that the pens would not work at zero gravity (ink will not flow down to the writing surface).

Solution # 1 :

To solve this problem, it took them one decade and $12 million. They developed a pen that worked at zero gravity, upside down, underwater, in practically any surface including crystal and in a temperature range from below freezing to over 300 degrees C.Solution # 2 : And what did the Russians do...??

They used a pencil. ^.^


Case # 2 :

One of the most memorable case studies on Japanese management was the case of the empty soapbox, which happened in one of Japan 's biggest cosmetics companies. The company received a complaint that a consumer had bought a soapbox that was empty.

Immediately the authorities isolated the problem to the assembly Line, which transported all the packaged boxes of soap to the delivery department. For some reason, one soapbox went through the assembly line empty.

Management asked its engineers to solve the problem.


Solution # 1 :

Post-haste, the engineers worked hard to devise an X-ray machine with high-resolution monitors manned by two people to watch all the soapboxes that passed through the line to make sure they were not empty. No doubt, they worked hard and they worked fast but they spent a whoopee amount to do so.

Solution # 2 :

But when a rank-and-file employee in a small company was posed with the same problem, he did not get into complications of X-rays, etc., but instead came out with another solution.

He bought a strong industrial electric fan and pointed it at the assembly line. He switched the fan on, and as each soapbox passed the fan, it simply blew the empty boxes out of the line.


Moral :

  • Always look for simple solutions.
  • Devise the simplest possible solution that solves the problems.
  • Always focus on solutions & not on problems

Wednesday, April 14, 2010

Antara hari bersejarah dalam hidup ku...

K

31 Mac 2010,

Satu lagi sejarah terlakar dalam ' my memoir '

Aku diberi peluang mereka ' backdrop ' untuk Seminar Kepimpinan bersama YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad.

2 rekaan yang aku berjaya hasilkan

1. Paparan Tetap
2. Paparan lirik sewaktu menyanyikan lagu

yah ! Jom tengok *.*




Ni la hasilnya.... tak cantik pun.... maklumlah... pelajar engineering, bukan art design. ^.^

lebih 10 kali diedit, last sekali setengah jam sebelum slide ni diserahkan untuk dibawa ke Yayasan, ayat pada tajuk perlu ditambah ' Wacana Intelek Unggul '


Rekaan ni hanya menggunakan POWER POINT je. yg org slalu buat slide2 tuh... tapi bila suntik sedikit kreativiti ia boleh digunakan untuk design.

Sokongan aku gunakan PAINT.

ia adalah hasil 3 lapisan gambar yang ditindih dan sedikit editing pada warna dan contrast.

Bila dipaparkan....

ia agak kurang jelas, tapi tetap good....







Aku diberi penghormatan untuk duduk dibarisan hadapan, tapi dah penuh.... terpaksa la duduk belakang.... x kisah pun...

LOW PROFILE.... ^.-

Wednesday, April 7, 2010

Mayat berjalan pulang...

k

Di Kg Toradja (Indonesi) terdapat satu ilmu yg luar biasa dimana mereka boleh menjadikan mayat berjalan pulang ke rumah sendiri. kejadian berlaku disebuah daerah pendalaman Indonesia yg berbukit bukau. Jika ada kematian di kg Toradja maka mayat itu akan diberi kuasa hipnotisme supaya simati boleh pulang berjalan kaki dan hanya berhenti bila sampai dirumahnya. kuasa ini dibuat supaya tidak menyusahkan orang kg dari mengurus mayat tersebut.


Sejauh mana kebenarannya ?

Wallahualambisawap....

Monday, April 5, 2010

Peribahasa moden ! ^.^

Peribahasa moden.
1. Lembu punya susu, Nestle dapat nama.

Maknanya:
Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita pun,
last last, boss jugak yang dapat nama.
Apakan tidak, kat dalam management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.

2. Melepaskan batuk di dalam lift.

Maknanya:
Hello! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah
tempat yang sesuai! Janganlah di tempat awam yang tertutup.

3. Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ke najis jugak dia hinggap.

Maknanya:
Orang kalau dah perokok tu. kalau dia berenti. akhirnya dia gerenti start balik punyer.

4. Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.

Maknanya:
Jangan macam bagus. pasal yang macam bagus tu lah selalunya tak bagus.

5. Biar putih tulang jangan kuning gigi.

Maknanya:
Macam mana nya hensome ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga, kuning-berkarat, jangan lah cubal nak mengurat.
Geli-geman di buat nya.

6. Kalau tidak ada angin masakan satu MRT boleh bau busuk?

Maknanya:
Ada orang kentotlah tu.

7. Seperti kacang lupakan mamak kacang putih.

Maknanya:
Orang yang tak sedar diri. tak kenang jasa baik orang yang mula-mula mempopularkan dia.

8. Ada udang di sebalik udang lain

Maknanya:
Jangan sangka yang duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang. check betul-betul, mesti ada seorang lagi.
kat bawah ke. kat tengah ke. tengah baring ke.

9. Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.

Maknanya:
:"maknanya. . .maknanya."

Jangan nak tersengih-sengih kat depan PC.
Pergi buat kerja sekarang.
Ini dah masuk waktu magrib. bagi yang berugama islam tak reti-reti nak pergi sembahyang?
esok fikir lagi.
Jangan marah.
Sekian salam kasih mesra yang abadi.

Friday, March 26, 2010

Bila perempuan kentut...... +.+

g

Putt.... pprrtt..... keBOM !!


Perhh.... dasyat bila perempuan mengeluarkan kentutnya, ha2.
soalan ni telah dibincangkan di satu forum,

Now ! jom kita baca apa antara komen2 hebat.


Penyelidik kentut :

aku tak pernah dengar,tapi bau penah..kalo lelaki same lelaki main fire je kat muka org.. macamane bunyi perempuan kentot.


Lelabi :

La...apa la korang ni...klu ko nak tengok & dengar pompuan kentut senang je...ko gi duduk kat sebelah nenek ko org yg baru lepas makan tu ...sat lagi mesti di lepaskan angin pus2 dia tu......tapi klu pompuan yg muda2 tu mmg susah la nak dengar..sbb kira pemalu la konon...he he he


Huii :

aku ada pengalaman tengok pompuan kentut depan mata aku sendiri, real live masa dia tgh tonggeng.
masa tu cdg nak buat doggy style nak henjut lubang belakang dia, tup2 baru je aku nak masukkan kepala btg, aku nampak lubang jubor dia terkemut2 ngan kuar bunyi slow jer. pastu minah tu terus mintak maaf kata tak sengaja terlepas.


Abg sokmo :

Nie kalau tanya kat penjaga tandas awam..mesti banyak pengalaman..

Yerla..mesti ada perempuan yang dah tak tahan sangat nak buang air besar ..Lepas tu..terkentut depan dia masa nak bayar duit..

kalau perempuan tu cun giler..mesti penjaga tu( lelakilah) tak tutup dia punya hidung tapi kalau tak cun..hmm tak tahulah..bayangkanlah sendiri..


Acai :

ala... senang je, agak2 ko tgk perempuan yg nak ter yak tu kan. ko gi tepuk je punggung dia..
gerenti lepas tu dgn ko ko sekali kena kentut ! hu


Aku....... :


adoii.... dah xde benda lain ke buadak2 ni nak bincang, sakit perut aku. huh

Tuesday, February 23, 2010

Rahsia hypro ! RM500 sehari.


Kali ini aku akan dedahkan satu lagi cara untuk buat duit.


Mungkin ada sesetengah daripada korang semua yang pernah dengar tentang program ini dan tak kurang juga ada yang telah berjaya dengan program ini. Aku tak nafikan bahawa ada pelbagai program dan syarikat yang menawarkan banyak cara untuk buat duit di internet dan salah satu daripadanya adalah HyproBulkSMS.


HyprobulkSMS mempunyai keistimewaan tersendiri yang pastinya tidak terdapat di mana-mana program lain.




HyproBulkSMS merupakan satu sistem hebahan SMS Pukal (Bulk) melalui Internet. Sistem ini sangat efektif dan dapat menjimatkan masa serta wang. Sistem HyproBulkSMS ini sesuai digunakan untuk tujuan promosi, pengiklanan dan hebahan kepada kumpulan yang anda sasarkan. Anda boleh menghantar bukan sahaja SMS, malahan MMS, Wap Push, Flash Message kepada semua rangkaian telekomunikasi tempatan & antarabangsa dengan satu kadar yang rata iaitu serendah 9 sen.

Ok. Apa yang korang akan dapat jika menyertai HyproBulkSMS ini?
  • - korang dapat website replika sebijik macam kat HyProBulkSMS
  • - korang dapat website yang guna sistem autodownline
  • - korang dapat website yang guna sistem randomizer
  • - proses pendaftaran dan pembayaran terus ke admin HyProbulkSMS.net
  • - korang dapat latihan dan bimbingan untuk berjaya dalam program ini

Hyprobulksms

Friday, October 30, 2009

~ There are no BOUNDARIES

~
to all my dear friends... i dedicate this song special for you.... from ' ADAM LAMBERT and KRIS ALLEN

No Boundaries...



Seconds hours so many days
You know what you want but how long can you wait
Every moment last forever if you feel you’ve lost your way
What if your chances are already gone
Started believing that I could be wrong
But you give me one good reason
to fight and never walk away

Coz here I am - still holding on!

Every step you climb another mountain
Every breathe its harder to believe

You’ll make it through the pain (or through all your aches and pains)
Weather the hurricane
To get to that one thing

When you think the road is going nowhere
Just when you’ve almost gave up on your dreams
Then take it by the hand and show you that you can
There are no boundaries x2

I fought to the end to stand on the edge
What if today is as good it gets
Don’t know where the future’s headed
Nothings gonna bring me down

I’ve jumped every bridge and I’ve run every line
I’ve risked being saved but I always knew why
I always knew why

[ Kris Allen Lyrics are found on www.songlyrics.com ]
So here I am still holding on
Every step you climb another mountain
Every breathe its harder to believe

You’ll make it through the pain
Weather the hurricane
To get to that one thing

When you think the road is going nowhere
Just when you’ve almost gave up on your dreams
Then take it by the hand and show you that you can

You can go higher
You can go deeper
There are no boundaries
Above and beneath you
Break every rule coz there’s nothing between you
and your dreams

Every step you climb another mountain
Every breathe its harder to believe
Yeah…

There are no boundaries
Every step you climb another mountain
Every breathe its harder to believe
You’ll make it through the pain
Weather the hurricane
There are no boundaries