MENJANA PENDAPATAN MELALUI SITEMSMS TEKNIK TERBARU YANG BAKAL UBAH CARA KEHIDUPAN ANDA,

download laporan percuma di

http://ayumichiko.rahsiahypro.com

Search This Blog

If I could catch a rainbow I would do it just for you

And share with you it's beauty on the days you're feeling blue

If I could build a mountain you could call your very own

A place to find serenity A place to be alone...........

If I could take your troubles I would toss them in the sea

But all these things I'm finding are impossible for me

I cannot build a mountain or catch a rainbow fair

But let me be what I know best A friend that's always there.
add me at..

Monday, April 5, 2010

Peribahasa moden ! ^.^

Peribahasa moden.
1. Lembu punya susu, Nestle dapat nama.

Maknanya:
Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita pun,
last last, boss jugak yang dapat nama.
Apakan tidak, kat dalam management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.

2. Melepaskan batuk di dalam lift.

Maknanya:
Hello! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah
tempat yang sesuai! Janganlah di tempat awam yang tertutup.

3. Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ke najis jugak dia hinggap.

Maknanya:
Orang kalau dah perokok tu. kalau dia berenti. akhirnya dia gerenti start balik punyer.

4. Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.

Maknanya:
Jangan macam bagus. pasal yang macam bagus tu lah selalunya tak bagus.

5. Biar putih tulang jangan kuning gigi.

Maknanya:
Macam mana nya hensome ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga, kuning-berkarat, jangan lah cubal nak mengurat.
Geli-geman di buat nya.

6. Kalau tidak ada angin masakan satu MRT boleh bau busuk?

Maknanya:
Ada orang kentotlah tu.

7. Seperti kacang lupakan mamak kacang putih.

Maknanya:
Orang yang tak sedar diri. tak kenang jasa baik orang yang mula-mula mempopularkan dia.

8. Ada udang di sebalik udang lain

Maknanya:
Jangan sangka yang duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang. check betul-betul, mesti ada seorang lagi.
kat bawah ke. kat tengah ke. tengah baring ke.

9. Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.

Maknanya:
:"maknanya. . .maknanya."

Jangan nak tersengih-sengih kat depan PC.
Pergi buat kerja sekarang.
Ini dah masuk waktu magrib. bagi yang berugama islam tak reti-reti nak pergi sembahyang?
esok fikir lagi.
Jangan marah.
Sekian salam kasih mesra yang abadi.